31 Ekim 2015 Cumartesi

Dikişden De Eksik Kalmayayım Bari



İpleri,çarpı işini, kağıtları şişleri tığları kenara koyuverdim bu aralar kumaşlarla ilgileniyorum.
(Biraz daldan dala konduğum doğru galiba)

Şimdi bu kumaşlardan hangisini seçsem? cafenohut'un blogunda gördüğüm yeni sevimli  dikiş kitabımdan hangi projeye el atsam? diye düşünmekteyim.

Havalar da azıcık da olsa soğudu evde oturup bişeyler yapmanın tam zamanı.
bu aralar bıkana kadar kumaşlarla beraberim :)

 güneşli ve keyifli hafta sonu diliyorum :)



I leave all my  yarns,needles,knitting stuffs and i m interested on with fabrics and sewing for now.I have to decide which  fabric and which  project from sweetly stitched handmades should I choose.By the way i saw this book on cafenohut's blog.

have a happy weekend




23 Ekim 2015 Cuma

Bir Kase Aşure Almaz Mısınız ?


Aşure gününün gelmesini dört gözle bekledim ben.Seviyoruz ne yapayım.Sabah uyanır uyanmaz girdim mutfağa başlattım tenceremi kaynatmaya.Hayatımda ikinci kez aşure pişirdim ama kendimce başarılı oldu.

Biri Cuma Mı dedi?

Yine yeniden Cuma geldi ve bu sefer aşureleri de getirdi.
En güzel haftasonumuz olsun :)
Hayırlı cumalar

22 Ekim 2015 Perşembe

Evde Ne Yok Hemen Söyleyebilirim

Böyleyim işte evde ne yoksa o anda onu istiyo canım.Hayır nasıl da olmayan şeyi tespit edip de canım istiyor bir türlü çözebilmiş değilim.

Bu puding de bu şekilde çıktı ortaya.her türlü hazır tatlının olduğu sadece çikolatalı pudingin evde olmadığı bir akşam saatleriydi ve karar verildi çikolatalı puding yenecek, girdim mutfağa.
Hep hazırlarını yaptığım için kendim hiç denememiştim.

iyi ki de evde yokmuş diyorum şimdi.Güzelce hazırladım pudingimi ev yapımı harika oldu.sıcakken tadı daha bi güzel.ama en güzel piştikten sonra fotoğraflarını çekmek :) pudingler bitecek ama fotoğraflara bakılacak bakılacak.

(Evet itiraf ediyorum  çok basit bi tarif ama mutfakta benim gibi yeni sayılanlar için için olsun bu da)

Tarifi çok basit , hadi dendiğinde yapılacak cinsten :) buyrun tarifi:

* 1 litre süt
* 3 çorba kaşığı buğday nişastası
* 2 çorba kaşığı kakao
* 7 çorba kaşığı şeker

Tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir :) afiyet olsun :)

21 Ekim 2015 Çarşamba

Yağmur Geliyor Kaç Kaç!

Yurt geneli yağmurla tanışalı baya bi oldu ama bizim buralara henüz yeni yeni  gelmekte sevgili ''nimbosrtatuslar'',latince bildiğimden değil ama eşimin okuduğu bir kitaptan öğrendim ben de.Çok şirin bir kitap.Sırası gelince okuyacağım ben de hatta burada da paylaşırım sizlerle

16 Ekim 2015 Cuma

Haftasonu Gelmiş Hoş Gelmiş


Bu cuma kendime mis gibi bir meyveli  kek ve yumuşacık bir poğaça yapmaya karar verdim.ben mutfağa gideyim ve akşama hazırlanayım en iyisi 

musmutlu bir haftasonu geçirelim :) herkese hayırlı cumalar efendim

14 Ekim 2015 Çarşamba

smi smiley

Amigurumi ne kadar zevkliymiş..İnternette baktım baktım en sonunda aldım tığımı elime en basitinden başladım örmeye.Sonrasında daha farklı planlarımda var aklımda ama becerbilecek miyim dur bakalım :)

12 Ekim 2015 Pazartesi

Somurtuk Pazartesi Kahvaltısı

Henüz bir işimin olmamasına rağmen resmen pazartesi sendromunu bizzat yaşıyorum...Kahvaltı yapmayı çok severim ben ama tek başıma pek değil.

9 Ekim 2015 Cuma

Bugün = En Sevdiğim Gündür Kendisi


Karmaşık gibi görünebilir ama toplamak için önümde upuzuuun bir hafta sonu var :)
herkes en mutlu hafta sonunu geçirsin :)
hayırlı cumalar hepimize

7 Ekim 2015 Çarşamba

Kağıttan Bir Kitap

Bana kağıt versinler keseyim yapıştırayım.nasıl mutlu oluyorum.Herşeyi de unutuyorum.Evet evet ben kağıdı kalemleri makasları yapışıtırıcıları seviyorum.sevenleri de seviyorum hatta :)

Cafenohutun instagramında görmüştüm  bu kitabı ne güzel bir ismi var '' kağıttan ''
 hemen o gece sipariş verdim.Hatta kitaba ulaşmam bile onu ne kadar çok istediğimi gösteriyo..Eşim bile bu kadar çok mu istemiştin ne şanslısın dedi :D

Pek çok yerde kargolarla ilgili sıkıntı yaşanır ama burada birazcık daha fazla yaşadık biz.Çeyizleri İstanbuldan İskenderuna taşımak zorunda olunca tüm kargo şirketleriyle de çalıştık , muhattap olduk.bırakın hafta sonu hafta içi bile belirtilen günde pek gelmemiştir.

Ben kitabımı sipariş verdiğimde perşembe gece 12 falandı.cuma günü gelmesini beklemiyodum.Tüm hevesimi pazartesine ayırmıştım ama cumartesi günü  internetten kontrol edince dağıtımda olduğunu gördüm ve hemen sarıldım telefona.kargo şubelerine  ulaşabilmek ne mümkün ama farklı bi şubeye ulaşıp öğlen 12 ye kadar getirebileceklerini öğrendim.

12 ye kadar bekledim saat 1 oldu 2 oldu ve gelmeyeceklerini kabullenip 2.30 gibi çıktım dışarı. Hemen kapımızın önüne kargo aracının park etmeye çalıştığını gördüm, hemen sordum ve evet gelen benim kitabımdı. Koşa koşa gelmiş bana :) fazla mesai yaptıkları için de teşekkür edip kitabımı hemen attım çantaya.

Bu arada kitabın yazarının da çok güzel bir blogu var.Mutlaka bir bakın derim.Buyrun tık tıık


5 Ekim 2015 Pazartesi

Hem Kalpli Çiçekli Hem De Takım

Şu güzelliklere bakar mısınız renkleri puantiyeleri desenleri ne kadar harika.Bu tarz desenleri her eşyada zaten beğeniyorum bir de böyle takım olunca daha bi sevdim ben bunları.


                                                                                                kaynak

4 Ekim 2015 Pazar

Günaydın Millet



Biz kalktık spor yaptık sonra da böreklere yumulduk :) günaydın herkese iyi pazarlar