30 Mart 2016 Çarşamba

Takım Olsun Lütfen / Set for Alll Kitchen!


Mutfak eşyalarıyla olan takıntım tamamen evlendikten sonra başladı.Ve takıntı oldu diyebilirim.Yeni ne var ne yok hep bakıyorum.Mutfak eşyalarına olan ilgim aslında herşey takım olsun dediğim noktada başlıyor.Ne alırsam alayım hemen takım yapmaya çalışıyorum.



Bu güzel takım eşyaları da gezinirken beğenmiştim.Paylaşmadan da geçemedim.



My obsession for kitchen started after my marriage.I always looking for something new for my kitchen.In fact my obsession is not buying a new thing..It is like buying a new thing as a set.I try to make a set whatever I buy.
I always collect set photos too.I hope you like them.


Kaynak: 1 * 2 *  3 * 4 *  5 * 6 



22 Mart 2016 Salı

Sonunda Haftanın blogu : '' Kim Ki Acaba? ''


Etkinlik başladığından beri bugün yapayım yarın yapayım derken zaman kanatlandı uçtu da bir kerecik bile haftanın blogunu paylaşamadım ya yanarım da buna yanarım...

Sevgili Dağınık Anne sayesinde oluşmuştu bu etkinlik.Ve sayesinde bir sürü bloglar tanıdık..Etkinlik büyüdü de büyüdü.Bu arada seçilen diğer bloglar da kimmiş diye görmek isterseniz Kore Fenomeni g+ da grubunda bir başlık altında topladı.bir bakın derim : tık tık

21 Mart 2016 Pazartesi

Bir Pilav Ki..../ Such A Rice...


Uzun zaman oldu nostaljik pazartesi yapmayalı.Sevgili korefenomeniyle sıcak dostluğumuza vesile olan bu tarif bana tam bir nostalji oldu...

Masa başında bişeyler yapmayı kağıt kesmeyi,koltuğa yayılıp battaniyemin altında örgüler örmeyi ne kadar seviyosam mutfakta da zaman geçirmeyi o kadar çok seviyorum.Bir tarifi ilk defa yaptığımda sanki yeni bir keşif yapmış gibi dikkatli heyecanlı bir otarafa bir butarafa koşturuyorum mutfakta.

18 Mart 2016 Cuma

hayırlı cumalar efendim / happy weekend!


Zaman öyle de geçecek hayat böyle de bitecek ama umudum cennetten... Çok seviyorum bu şarkıyı. (Dinlemek isteyenler buyrun tık tık )  Şu sıralar tv izlemeyi hiç istemiyorum.bişeylerle uğraşırken de sürekli fonda bir müzik çalıyor.Alışkanlıklardan da vazgeçilmiyor ders çalışırken bile hep bir tıngırtı olmalı kulağımda...

Hepimize güzel haberlerin geleceği mutlu bir hafta sonu olsun :) hayırlı cumalar efendim


These days i dont want to watch tv (due to terrorism )  that is why i only listen musics to feel better...
I wish you happiest weekend ever.

17 Mart 2016 Perşembe

''Ne Koysam Torbası''


Son durumlardan dem vuracak değilim ama bu yazıyı yazarken de hala tadım yok.bu yüzden fotoğrafların bir kısmı yeni çekildiği için biraz hoş olmadı ama paylaşmak istedim yinede...

Uzun zamandır aklımda bir bez torba yapmak vardı.özellikle cafenohut un diktiklerini gördükçe iyice koydum aklıma.O torba dikilecek! Dikilecek ama nasıl? Dikiş bilgisi sıfır olduğu için de işleme kısmını ve kumaş kombinlerini hazırladıktan sonra mecburen istanbula gittiğimde anneme bıraktım dikme işini.


Sandığımdan da kolay oldu diyebilirim aslında.Tabiki model ve renk seçme kısmını saymazsak.Yine sevgili Ayda da görerek aldığım Susan Bates'in Modern Nakışlar  kitabından harika modeller arasından ilk torbam için bu güzel modele karar verdim.

El nakışında da tamemen yeniyim..Bu işleme 3. denemem.İlkinde kutu yapmıştım hatırlarsanız
 ( buyrun bir bakın ) Hiç bilmeyenlerin bile basit bir modelle rahatlıkla yapacağı bir işleme.Tek ihtiyacınız rengarenk el nakışı iplikleri bir iğne...



Belki siz bir yastık kılıfı yaparsınız yada süslü güzel bir cüzdan! Belki de boş çerçevenize güzel bir cümle işleyiverirsiniz pano niyetine...



Torbamı ne için kullanacağıma henüz karar verebilmiş değilim.Bir elimizde valiz şeklinde yaşadığımız için belki seyahatlerde kullanırız diye düşündüm.Amigurumilerim için de güzel bir torba olur belki...Ya da bu zamana kadar annelerimizin hep yaptığını yapıcam galiba...Yeri zamanı elbet gelir diyip katlayıp kaldırıcam kutulara.Bu yüzden bu kuşlu torbanın adı şimdilik ''Ne Koysam Torbası'' olsun istedim.






15 Mart 2016 Salı

Güzel Ülkem!


Bu haftanın payına düşen yine üzüntüydü ülkemde! Bazı şeyleri tekrar tekrar hatırlatmanın hiç kimseye faydası yok.Ama zihinler bununla meşgul olunca dillerden dökülen de aynı konu oluyor malum!

Hazırladığım başka bir paylaşım vardı ama kaç gündür hiç birşey yapmak gelmiyor içimden.Bu konu hakkında sürekli söylediğim şeyi söylüyorum; Rabbim geride kalanlara sabır ver,ülkemize bela olanlara Kahhar isminle kahret,perişan et!

11 Mart 2016 Cuma

Sonunda Evimdeyim! /Finallay At Home!


Uzunca bir tatilin ardından biraz yorgun biraz dinlenmiş bir şekilde sonunda evime kavuştum.koşuşturma bir müddet daha devam edecek gibi.

Ama evde olmak gibisi yok!
Evinden ailesinden uzakta olan herkeslere Allah yardımcı olsun.

Güzel bir haftasonu geçirmek dileğiyle :)


After long break I am at home finally!

It was tiring for me to be far away from home.
Wish you happy happy weekend! 


4 Mart 2016 Cuma

Mutlu bir Haftasonu Olsun



Selamlar herkese, bazı şeylerin kıymetini sonradan anlıyoruz hep...Mutlaka kaybetmemiz gerekiyor yada keşke demek gerekiyor hep.Bazen bir aydınlanma yaşar da insan "Aa bu böyleymiş" dersin ya işte o anı çok seviyorum.

En çok da dostların  kıymeti bilinmeli,kolay bulunmuyor çünkü....

İstanbul'a geldiğim için arkadaşlarımla fırsat bu fırsat diyip görüşmek istedim.Bu sefer çok daha iyi farkına vardım ki,insan güzel dostlar biriktirmeli.Her şeyi istediğin an bulabilirsin ama vefalı bir dostu sadece zaman geçerken anılarla biriktirebiliyorsun.

Hayatımdaki bütün gerçek dostlara selamlar olsun.Hepsini çooook seviyorum!

Hayırlı cumalar ve mis gibi bir hafta sonu diliyorum herkeslere :)